Activiteit

Nationaal Parkeercongres 2023

12 oktober
2023
12 oktober 2023
09:00 tot 17:30
Congres
Profielfoto van Kennisplatform CROW
2 minuten lezen

Autovrije woonwijken, lage parkeernormen, gebrek aan alternatief vervoer; de strijd om het gebruik van de openbare ruimte is gaande. Maar betekent dit dat de auto verdwijnt? Zeker niet! Maar het wordt niet vanzelfsprekend opgelost voor de deur. Bereikbaarheid is van belang voor iedereen in alle woonomgevingen, groot en klein. Daarbij blijft de auto een belangrijke schakel. Kortom: parkeren is een must! Hierover gaat het Nationaal Parkeercongres 2023 op 12 oktober in Ede. 

Parkeren is een must! Overal. Daarin hebben we ook te maken met maatschappelijke opgaven waarin de (eigen) auto een pas op de plaats maakt, op een andere parkeerplaats. Minder prominent in het straatbeeld. Maar waar? De ene wijk of gebied is de andere niet en dus is er maatwerk nodig. Welke ruimte heb je voor nieuwe mogelijkheden? Zowel letterlijk als politiek? 

Het thema roept veel vraagtekens op. Hoe faciliteren we elders parkeren? Waar lopen gemeenten en projectontwikkelaars tegenaan? Waar zijn zij van? Aan welke knoppen moeten wij het liefst tegelijk draaien? Welke mindset hebben we van elkaar nodig? Hoe kunnen we burgers en partijen out-of-the-box hierbij betrekken? Hoe overtuigen we met data? Hoe stimuleren wij met prikkels ander gedrag? Hoe verleiden we met klantgerichte dienstverlening om mee te bewegen? Welke bouwstenen kunnen we elkaar bieden?

Kom naar het congres om kennis te brengen én kennis te halen! De gesprekstafels staan klaar. We gaan samen aan de bak om elkaar bouwstenen te bieden.

Programma 

09.00 uur  Inloop/netwerken
10.00 uur  Opening door bestuur Vexpan en dagvoorzitter Meindert Schut
10.15 uur  Keynote spreker Anders Jansen
11.00 uur  Panelgesprek met BAM en 4 gemeenten, o.l.v. Meindert Schut
12.30 uur  Netwerklunch
13.30 uur  Eerste ronde verdiepingssessies
14.30 uur  Korte pauze en zalenwissel
15.00 uur  Tweede ronde verdiepingssessies
16.00 uur  Plenaire afsluiting tijdens Netwerkborrel
17.30 uur  Diner voor wie file wil vermijden

Achtergrond

Het Nationaal Parkeercongres is hét evenement voor iedereen die met parkeren van doen heeft. Vexpan is dé autoriteit op het gebied van parkeren binnen de sector mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Vexpan streeft ernaar verschillende belanghebbenden met elkaar te verbinden. En door informatie-uitwisseling in het kennisnetwerk integraal de kwaliteit van het vakgebied parkeren en verblijven te verbeteren.

Het Nationaal Parkeercongres 2023 is opgenomen in het Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven 2023. Een initiatief van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan. 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de themawebsite van het nationaal parkeercongres