Nieuwsbericht

CROW als expert in De Rijdende Rechter

Profielfoto van Kennisplatform CROW
14 maart 2018 | 1 minuut lezen

Voor de uitzending van De Rijdende Rechter op dinsdag 13 maart is CROW gevraagd om als expert mee te denken over een voor alle partijen acceptabele oplossing. Verkeerskundige Hillie Talens van CROW geeft advies.

Monique Schievink koopt in 2013 een hoekwoning mét garage in Beverwijk. Er is geen officiële inrit meer naar de garage toe, dus rijdt Monique met haar auto over de stoep. De vorige bewoners hebben dat ook altijd gedaan aldus Monique. Volgens de gemeente Beverwijk is dat niet juist. De vorige bewoners hadden een gehandicaptenvoertuig. Daarbij geldt: een stoep is een stoep en geen rijbaan. En die garage is in de ogen van de gemeente ook helemaal geen garage. Het is een aanbouw die via de openbare weg helemaal niet bereikbaar is met een auto.

Nu de doorgaande weg voor de deur van Monique op de schop gaat, hoopt ze dat ze via De Rijdende Rechter eindelijk gelijk krijgt: haar garage ziet er uit als een garage, er staat een auto in én de bestemming die er op zit is parkeren. Nu alleen nog een inrit! Mr. John Reid vraagt een ontheffing aan voor zijn auto om met eigen ogen de situatie in Beverwijk te bekijken.

Hillie Talens van het CROW komt ook de praktijksituatie bekijken. Ze geeft aan wat de richtlijnen zijn en mogelijke oplossingen, op basis waarvan Meester Reid een uitspraak kan doen. Oplossingen als een uitweg in de vorm van een uitrit naar de hoofdweg, de fietsstraat en het woonerf zijn ter sprake gekomen.

Uitzending gemist? Bekijk de aflevering online.