Nieuwsbericht

Proef met fietsparkeren in Deventer

Profielfoto van Kennisplatform CROW
10 maart 2023 | 1 minuut lezen

De gemeente plaatst maandag 13 maart fietsparkeervlonders langs de versmalde Nieuwe Markt. Het gaat om een proef. De gemeente wil onderzoeken of deze vlonders een goede oplossing zijn voor het tekort aan fietsparkeerplaatsen op deze locatie bij MIMIK. Door de proef kunnen we mogelijke knelpunten signaleren en een goed fietsparkeerplan maken.

Er is op dit moment onvoldoende mogelijkheid om de fiets te parkeren voor bezoekers van MIMIK. Fietsen worden nu her en der neergezet. Daardoor wordt de doorgang en toegankelijkheid van de stoep verhinderd en ontstaat er een chaotische ingang van de historische binnenstad.

Foto: gemeente Deventer

Effect meten

Met direct omwonenden is afgesproken dat we gaan testen wat het effect is van de proef. Als die positief uitpakt, wordt de fietsparkeervoorziening in definitieve vorm aangelegd, gelijktijdig met de inrichting van de Nieuwe Markt. Op een parkeervlonder staan fietsen geparkeerd op een verhoging van hout – de vlonder. De vlonder is verdeeld in vakken die van elkaar gescheiden zijn door hekwerk.