Nieuwsbericht

Gratis parkeren wordt eerste uur met korting

Profielfoto van Kennisplatform CROW
25 september 2023 | 1 minuut lezen

Gratis een kwartier, half uur of uur parkeren in de straten in en om het centrum of bij wijkwinkelcentra kan binnenkort niet meer. Aldus een rechtelijke uitspraak. De gemeente Breda wil bezoekers toch tegemoet blijven komen en geeft hen korting op het eerste uur parkeren.

Rechtelijke uitspraak

Het Gerechtshof in Den Haag heeft onlangs een uitspraak gedaan waaruit blijkt dat gemeenten op plekken met – een gedeelte van de tijd – gratis parkeren niet van automobilisten mogen vragen dat zij zich aanmelden. Dit heeft gevolgen voor Breda omdat hier op een aantal straten en pleinen het eerste deel van de parkeertijd gratis is. Als parkeerders zich hier niet aanmelden, kan ook niet gecontroleerd worden hoe lang de auto er staat.

Direct aanmelden

Wethouder Jeroen Bruijns (parkeren): “Breda is een gastvrije stad. Met het eerste kwartier, half uur of uur gratis parkeren wilden we het makkelijk maken om bijvoorbeeld even een boodschap te doen. Het is erg jammer dat dit door de uitspraak niet meer mogelijk is. We zijn daarom direct op zoek gegaan naar een alternatief. Dat is het geven van korting op het eerste uur geworden. Dit heeft als bijkomend voordeel dat direct duidelijk is dat iedereen zich moeten aanmelden bij de automaat of mobiele parkeerapp.”

Bron: www.breda.nl