Nieuwsbericht

Nieuwe ontwikkelingen EPA

Profielfoto van Kennisplatform CROW
5 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De European Parking Association (EPA) heeft een nieuwe verenigingsstructuur. De ondertekening van de oprichtingsakte vond plaats tijdens de ALV in september. In deze ledenvergadering is Peter Dingemans als bestuurslid verkozen voor een nieuwe termijn. Bovendien is hij vanuit het EPA bestuur gevraagd om voorzitter te worden van de nieuwe werkgroep op het gebied van EV-laden en brandveiligheid.

Met de herverkiezing van Peter blijft Vexpan als full member vertegenwoordigd in het EPA bestuur. Ze zijn blij dat hij de kar van de nieuwe Europese werkgroep gaat trekken. Dit sluit aan bij zijn ervaringen met het Nederlands CLIP-initiatief (Convenant Laadinfrastructuur in Parkeergarages met het ministerie Infrastructuur en Waterstaat), waarin de aspecten e-laden en brandveiligheid wat de Nederlandse situatie betreft aandacht hebben.

Verhuizing EPA naar Brussel

De verhuizing van het EPA-secretariaat van Keulen naar Brussel is gepland voor het voorjaar van 2024. Met deze mijlpalen ontwikkelt EPA zich verder tot een effectieve belangenbehartigings- en onderzoeksorganisatie, gericht op kwesties die van strategisch belang zijn voor de Europese parkeersector. Met de verhuizing zit de organisatie fysiek dichter bij de relevante EU-instellingen en -organen.

Doelen

De nieuwe EPA richt zich op het volgende:

  • Relaties opbouwen en samenwerken met belanghebbenden en hun vertegenwoordigers organisaties op het gebied van stedelijke mobiliteit in Europa en mondiaal.
  • Het monitoren van en deelnemen aan initiatieven op EU-niveau met betrekking tot parkeerbeheer duurzame stedelijke mobiliteit.
  • Het vertegenwoordigen van de nationale professionele parkeerbrancheverenigingen op Europees niveau in alle aangelegenheden op het gebied van parkeren en duurzame mobiliteit.
  • Het verzamelen en delen onder leden en belanghebbenden van gegevens, technologie en regelgeving van belang voor de Europese parkeersector.

Bron: vexpan.nl

Bron foto: Alexander Louvet