Nieuwsbericht

KKR onderzoekt verkoop parkeergarages Q-Park

Profielfoto van Kennisplatform CROW
27 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De Amerikaanse investeerder KKR overweegt de verkoop van zijn parkeergarages Q-Park. De Europese parkings hebben een waarde van zo’n 4 miljard euro, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Peilen van kopers

KKR zou al gesprekken hebben gevoerd met adviseurs over een mogelijke verkoop. Naar verluidt kan er volgend jaar begonnen worden met het peilen van de interesse van kopers. Een woordvoerder van KKR weigerde commentaar te geven.

3400 parkeergarages

Q-Park kwam in 2017 in handen van de investeerder, toen de aandeelhouders hadden ingestemd met het bod van drie miljard euro van de Amerikanen. Het bedrijf was in handen van veelal Nederlandse institutionele beleggers. Q-Park is behalve in Nederland ook actief in Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Het bedrijf heeft een portefeuille van zo’n 3400 parkeergarages.

Q-Park ontstond in 1998 door samenvoeging van de parkeergarages van de Maastrichtse vastgoedondernemer Ger Ruijters met de parkeergarages van ING. Onder leiding van Ruijters’ schoonzoon Ward Vleugels groeide Q-Park uit tot een van de meest toonaangevende parkeergaragebedrijven van Europa. Ten tijde van de verkoop van Q-Park in 2017 was het parkeerbedrijf nog in handen van 25 aandeelhouders, onder wie Ward Vleugels en pensioenfondsen en verzekeraars.

Q-Park Holding, gevestigd in Hoofddorp, leed vorig jaar 76 miljoen euro verlies op een omzet van 729 miljoen euro.

Bron: www.limburger.nl

Bron: www.telegraaf.nl