Nieuwsbericht

Wijdemeren stelt parkeerterrein gemeentehuis open

Profielfoto van Kennisplatform CROW
11 december 2023 | 1 minuut lezen

De gemeente Wijdemeren wil het hek aan de voorzijde van het gemeentehuis in Loosdrecht weghalen. Daarmee wordt de verkeerssituatie ter plekke veiliger en is het parkeerterrein ook in het weekend toegankelijk. Ze is een proef gestart met het openstellen van de toegangspoort.

Openbaar karakter

De gemeente vindt het belangrijk dat het gemeentehuis een toegankelijke en open plek is voor iedereen. Zij wil het openbare karakter van het gemeentehuis versterken. Een hekwerk draagt hier niet aan bij. Met het verwijderen van het hek en de inrijpoort verbetert ook het zicht op het fietspad dat er voorlangs loopt. Dit maakt het veiliger om het terrein op en af te rijden.
Door het terrein bij het gemeentehuis open te stellen, kunnen toeristen de parkeerplaatsen tijdens drukke weekenden gebruiken. Op die momenten is er tekort aan parkeerplaatsen in Loosdrecht, terwijl het parkeerterrein bij het gemeentehuis grotendeels leegstaat. Met ondernemers wordt gekeken hoe van het parkeerterrein een TOP (Toeristisch Overstappunt) gemaakt kan worden met de nodige extra voorzieningen.

Proef

De proef met het openstellen van de toegangspoort buiten werktijden loopt tot begin 2024. Als deze proef goed verloopt, wordt het hek definitief verwijderd.

Bron: wijdemeren.nl