Nieuwsbericht

CROW denkt na over Dashboard parkeren

Profielfoto van Kennisplatform CROW
29 januari 2024 | 1 minuut lezen

CROW wil graag een Dashboard parkeren opzetten, als uitbreiding van het Kennisnetwerk parkeren. Zij heeft adviesbureau Goudappel gevraagd mee te denken over een functioneel ontwerp van het dashboard.

Data is belangrijk

Mobiliteit en stedelijke ontwikkeling zijn nauw met elkaar verweven: het een heeft invloed op het ander. Parkeren hoort bij beide. Voor (parkeer)beleidsmakers is er heel veel data beschikbaar in heel veel verschillende bronnen. Om door de bomen het bos te kunnen zien, wil CROW een Dashboard parkeren opzetten, waarin alle data gebundeld is. Het moet helpen bij het formuleren en monitoren van beleid. En het is een toolkit voor gemeenten om doelgerichte aanpassingen in hun beleid te faciliteren.
Of, zoals CROW het mooi omschrijft: het dashboard maakt een data-gedreven toekomst van parkeerbeleid mogelijk.

Welke informatiebronnen gebruik je nu

Adviesbureau Goudappel gaat namens CROW het dashboard opzetten. Daarvoor heeft zij eerste aan de doelgroep gevraagd of er behoefte is aan zo’n dashboard en welke indicatoren de professionals willen zien. Een enquête gaf al veel inzichten en liet zien dat er een behoefte is aan een tool die helpt om beleidskeuzes te maken. In een brainstormsessie kwamen op de vragen ‘Welke informatiebronnen gebruik je nu voor parkeerbeleidskeuzes? En welk inzicht geeft deze informatie jou?’ veel nuttige reacties.
Goudappel gaat nu aan de slag om het functioneel ontwerp van het dashboard te maken. Daarna kijkt CROW naar het vervolg. De planning is om na de zomer het dashboard beschikbaar te hebben.

Profielfoto van Eric Kranenburg
3 maanden geleden
Profielfoto van Eric Kranenburg
3 maanden geleden

Graag kom ik in contact met de deelnemers aan dit traject. Als softwarebouwer (en als bouwer en leverancier van ParQ, het SAAS platform voor het leveren van parkeervergunningen) zijn wij benieuwd of we hieraan deel kunnen nemen. Met name het stuk van ontwerp naar realisatie is bij Qualogy al 25 jaar onze specialiteit.

met vriendelijke groet,

Eric Kranenburg

GSM: +31 6 53300181

Ekranenburg@qualogy.com