Nieuwsbericht

Nieuw: Proceswijzer ‘Parkeren en duurzame gebiedsontwikkeling’

16 januari 2020 | 1 minuut lezen

Duurzame gebiedsontwikkeling wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen de uitvoering. Eén van de facetten van duurzame gebiedsontwikkeling is parkeren. Waar laten we al die auto’s op zo’n intensief gebruikt grondgebied? Om parkeren goed te integreren in de gebiedsontwikkeling is nu de Proceswijzer ‘Parkeren en duurzame gebiedsontwikkeling’ uitgebracht.

De Proceswijzer biedt praktische feiten, cases en checklists die kunnen helpen bij het ontwikkelen van parkeergelegenheid als onderdeel van duurzame gebiedsontwikkeling. Deze is opgenomen in twee verschillende CROW Kennismodules.

Kennismodule Ruimte, mobiliteit, stedenbouw en verkeer

Deze module is voor professionals die midden in de duurzame gebiedsontwikkeling zitten met de risico’s voor het parkeren. Hiervoor bevat de Proceswijzer ‘Parkeren en duurzame gebiedsontwikkeling’ de belangrijkste mechanismen die daar aan het werk zijn en de lessen die daaruit zijn te trekken. Denk aan de wijze waarop de exploitatie doorwerkt, de rol die een overheid kan nemen of de mate waarin bij de ontwikkeling al rekening moet worden gehouden met het beheer (wat gebeurt er met de garages die zijn opgeleverd?).

Bekijk kennismodule

Kennismodule Parkeren

Voor professionals die behoefte hebben aan een breder overzicht van alle maatregelen en aandachtspunten die rond parkeren bij een duurzame gebiedsontwikkeling spelen, geeft de digitale Proceswijzer ‘Parkeren en duurzame gebiedsontwikkeling’ een redelijk uitputtend beeld van de huidige mogelijkheden. Dat gebeurt aan de hand van een tabel met zo systematisch mogelijk geordend de verschillende mogelijke acties. Deze is terug te vinden in de kennismodule Parkeren.

Bekijk kennismodule
Lees er ook over in het blad Vexpansie

NieuwsAgendaDocumentenOver het kennisnetwerk