Nieuwsbericht

Easypark wil Flowbird overnemen

Profielfoto van Kennisplatform CROW
14 november 2023 | 1 minuut lezen

Easypark Group wil Flowbird Group overnemen. Ze werken samen aan de overname. Flowbird is een aanbieder van geïntegreerde parkeer- en transportoplossingen; EasyPark van oplossingen voor mobiel betaald parkeren.

De bedrijven hebben een gedeelde visie: steden leefbaarder maken door verbeterde mobiliteit en diensten. Flowbird wil moeiteloze mobiliteit leveren en EasyPark wil een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsplatforms worden. Samen hebben ze het doel de manier waarop we reizen en pendelen opnieuw uit te vinden. Deze alliantie kan een stap voorwaarts betekenen in het hervormen van de toekomst van stedelijke mobiliteit.
De overname is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen door de relevante autoriteiten, waarbij beide partijen de voorwaarden van de transactie niet bekendmaken.

Steden leefbaarder maken

“De overname betekent een verdubbeling van onze inspanningen om steden leefbaarder te maken”, zegt Easypark-ceo Cameron Clayton. “Door een goed afgestemde mix van mobiliteits- en transportdiensten willen wij de verkeersdoorstroming, ruimtelijke indeling en de toegankelijkheid in steden verbeteren. Wij zullen onze partners in staat stellen om opnieuw te investeren in het openbaar vervoer van de stad, stedelijke groenvoorzieningen en veiligheid. Samen willen we meer verantwoordelijkheid nemen voor de digitalisering van stedelijke mobiliteit en streven we ernaar om de toonaangevende wereldwijde aanbieder van mobiliteitsplatforms te worden zodra de deal is gesloten”
"Door deze samenwerking willen we een geïntegreerde speler in de mobiliteitssector worden. We streven naar nieuwe, handige en duurzame mobiliteitsoplossingen voor forenzen en reizigers.” vult Flowbird Group-ceo Frederic Beylier aan.

EasyPark Group en Flowbird Group

EasyPark Group maakt parkeren makkelijker en helpt automobilisten tijd en geld te besparen door het vinden en beheren van parkeerplaatsen en het opladen van elektrische voertuigen. Het stelt bedrijven, parkeerexploitanten, vastgoedeigenaren en steden in staat om te administreren, te plannen en data-gedreven beslissingen te nemen. EasyPark Group is eigenaar en ontwikkelaar van de apps EasyPark, ParkMobile, RingGo en Park-line.
Flowbird Group omvat merken als Flowbird, YourParkingSpace, TPARK, Extenso Cloud en Yellowbrick en biedt meerdere mobiliteitsoplossingen, waaronder betaal- en displayautomaten, mobiele apps en parkeer- en laadfaciliteiten. Flowbird Group levert ook transportoplossingen zoals ticketing, open betalingen voor debet-/creditcards en Mobility-as-a-Service-oplossingen.

Bronnen: easyparkgroup.com, www.flowbird.group