Nieuwsbericht

Leerdammers zijn parkeeroverlast door toeristen zat

Profielfoto van Kennisplatform CROW
20 november 2023 | 1 minuut lezen

Bewoners van de Leerdamse wijk Varsseveld zijn de hordes toeristen die gratis willen parkeren in hun wijk zat. Door de drukte kunnen ze zelf geen plaats meer vinden. Bovendien zorgt het voor gevaarlijke situaties.

Overspoeld

Er zijn de laatste jaren in het centrum van Leerdam veel parkeerplaatsen naar vergunninghouders en bewoners van nieuwe appartementen gegaan. Er zijn plannen om het centrum autoluw te maken en daardoor verdwijnen er daar parkeerplaatsen. Daarbij komt dat je in het centrum moet betalen om de auto te parkeren. Het gevolg is, dat de wijk naast het centrum, Varsseveld, word overspoeld door geparkeerde auto’s. Daar is het parkeren gratis. Maar daar is het inmiddels zo druk met auto’s van dagjesmensen, van mensen die in de haven op hun plezierjacht stappen en de auto een paar weken laten staan, en met campers, dat de bewoners zelf geen parkeerplaats meer kunnen vinden. De toeristen parkeren zelfs op privéterrein van bewoners.

Gevaarlijke situaties

Alle drukte zorgt ook voor gevaarlijke situaties. Niet alleen door de geparkeerde auto’s, maar ook omdat grote campers door de smalle straatjes van de wijk rijden om bij de haven te komen. Daar zijn zes grote camperplekken gekomen.
De bewoners komen in verzet.

Bron: www.verkeersnet.nl