Nieuwsbericht

Rotterdam: autodelen met de buren

Profielfoto van Kennisplatform CROW
14 december 2023 | 1 minuut lezen

Bewoners van Middelland (Rotterdam-West) zijn een buurtinitiatief gestart: elektrische deelauto’s delen met de buren. Met de app ‘Onze Auto’ kunnen de deelnemers nu gebruikmaken van 3 deelauto's. ‘Onze Auto’ is een nieuwe deelvervoeraanbieder in Rotterdam.

App

In de app kun je zien met wie je de auto’s deelt. Ook regel je hierin bijvoorbeeld samen dat de auto schoon blijft, de bandenspanning in orde is en dat nieuwe autodelers een warm onthaal krijgen. Daarnaast kun je in de app zien welke auto wanneer beschikbaar is, waar de auto staat en een reservering maken. De auto open en sluit je ook met de app.

Meer groen in de wijk

In Middelland doen nu 8 huishoudens mee die een eigen auto hebben. Daarvan willen er 7 hun auto wegdoen of hebben dat al gedaan. De bewoners spreken over een winst van 4 parkeerplekken (inclusief vergunningen). Die parkeerplekken willen zij graag inruilen voor meer groen in de wijk.

Uitbreiding

Na de eerste stap in Middelland Noord hopen de bewoners uit te kunnen breiden naar Middelland Zuid. Ook is het mogelijk dat er nieuwe initiatieven in de stad ontstaan. Dit worden dan aparte ‘kringen’.

Bron: rotterdam.nl