Nieuwsbericht

Nieuwe editie Essentiele Controlepunten Brandveiligheid

Profielfoto van Kennisplatform CROW
21 december 2023 | 1 minuut lezen

De 2024-versie van de Essentiele Controlepunten Brandveiligheid is verschenen. De uitgave bevat een toelichting op de hoofdzaken van brandveiligheid en heeft handige controlelijsten.

Gebouwen, en dus ook parkeergarages, moeten voldoen aan brandveiligheidsvoorschriften. Het gaat daarbij om bouwkundige en installatietechnische brandpreventie en om actieve brandpreventie zoals het gebruik van rookmelders, blusdekens, een rookverbod en het vrijhouden van vluchtwegen. De gebouweigenaar en de gebruikers zijn samen verantwoordelijk voor de brandveiligheid.

Essentiele Controlepunten Brandveiligheid

Het boek ‘Essentiele Controlepunten Brandveiligheid’ maakt duidelijk waarop men bij het bouwen, verbouwen en beheer van gebouwen in ieder geval moet letten wat betreft de brandveilige bouwmaterialen, constructies en rookbeheersing systemen. Het gaat, om essentiële controlepunten en niet om uitputtende lijsten. De uitgave wordt jaarlijks geactualiseerd; in de nieuwe versie zijn veel hoofdstukken en tekstdelen gewijzigd.
De uitgave is uitgebracht door Brandweer Nederland, Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland en BBN Brandveilig Bouwen Nederland.

De uitgave Essentiele Controlepunten Brandveiligheid is hier te downloaden.

Bron: vexpan.nl en bbn.nu