Nieuwsbericht

Displays tonen beschikbare parkeerplekken in Amstelveen

Profielfoto van Kennisplatform CROW
9 januari 2024 | 1 minuut lezen

Rond het Oude Dorp en het raadhuis in Amstelveen is sprake van een zeer hoge parkeerdruk. Automobilisten rijden nu rondjes op zoek naar een parkeerplaats en veroorzaken daarbij voor overlast en onveilige situaties. Om dit te voorkomen heeft de gemeente op twee locaties displayborden geplaatst waarop te zien is hoeveel plekken er nog vrij zijn op de parkeerterreinen bij het raadhuis en de Doorweg.

Live parkeerverwijssysteem

“We horen veel klachten van onder meer bezoekers en ondernemers van het Oude Dorp en bezoekers van het raadhuis over de slechte bereikbaarheid van het gebied”, zegt wethouder Herbert Raat (parkeren en verkeer). “In het kader van de verkeersveiligheid en de duurzaamheid is het onwenselijk als automobilisten onnodig rondrijden op zoek naar een parkeerplek. Vorig jaar plaatsten we op uitvalswegen richting het Oude Dorp verwijzingsborden naar de verschillende parkeerterreinen. Nu hebben we daar een parkeerverwijssysteem aan toegevoegd, waarop live te zien is hoeveel parkeerplekken nog beschikbaar zijn. In de plannen die we momenteel maken voor de ontwikkeling van de Noordelijke Poeloever, het Oude Dorp en het toekomstige A9-dek, zoeken we naar een langetermijnoplossing om te voldoen aan de parkeerbehoefte.”

Parkeerverwijzingssysteem

De displays met actuele beschikbaarheid staan ter hoogte van het parkeerterrein bij de Doorweg en ter hoogte van de museumtramlijn op de Handweg. De displays geven van drie terreinen de bezetting aan: de parkeerplaats bij het raadhuis, de blauwe zoneplaatsen bij het raadhuis en het parkeerterrein bij de Doorweg. Aangegeven wordt het aantal plekken dat beschikbaar is. Als er geen plekken meer zijn, wordt dit aangegeven met ‘vol’.

Bron: amstelveen.nl