Nieuwsbericht

Noordwijk stelt digitaal parkeren uit

Profielfoto van Kennisplatform CROW
22 december 2023 | 1 minuut lezen

Het digitaliseren van het parkeren in Noordwijk loopt minder voorspoedig dan verwacht, meldt de gemeente. Zo'n 2000 inwoners hebben hun vergunning nog niet verlengd of hebben nog geen reactie gekregen. Wethouder Theo Alkemade stelt daarom de invoering van het digitaal parkeren en de handhaving ervan met twee weken uit. Hoe het invoeren nu verloopt is volgens de wethouder 'maatschappelijk onwenselijk'.

Digitaal parkeren

Het was de bedoeling om per 1 januari alles rond parkeren in Noordwijk digitaal te regelen. De blauwe parkeerschijf verdwijnt. Voortaan is het kenteken van de auto geregistreerd en wordt deze na drie uur geblokkeerd. De eigenaar moet dan weggaan of de auto verzetten.
Zie het bericht van 11 december hierover op deze site.
Ook alle parkeervergunningen, behalve die voor verenigingen, worden digitaal. Maar mensen die een digitale vergunning willen aanvragen, hebben nu te maken met 'onacceptabel lange wachtrijen, onduidelijke informatie en onvoldoende ondersteuning', zo zegt de wethouder. Alkemade vindt het teleurstellend dat de dienstverlening op deze punten zo achterblijft.

Ingewikkelde overstap

'We hebben er alle begrip voor dat een overstap als deze ingewikkeld is, maar hoe het nu verloopt is maatschappelijk onwenselijk', vertelt de wethouder. Hij heeft daarom uitvoerder Parkeerservice Noordwijk aangesproken op de gang van zaken. Het bedrijf krijgt een duidelijke opdracht mee: de invoering van het digitaal parkeren en de daarbij behorende handhaving met twee weken uitstellen. Daarnaast moet de dienstverlening verbeterd worden.
'Er is gewoon meer tijd nodig', vertelt wethouder Alkemade. 'Door de aanvraagperiode met twee weken te verlengen, spreiden we de druk en heeft Parkeerservice Noordwijk tijd om achterstanden weg te werken. De aanvragers hebben ondertussen gedurende de Kerst geen stress omdat 1 januari er zo snel aankomt.'

Bron: omroepwest.nl