Nieuwsbericht

Nieuw parkeersysteem in Tiel klantvriendelijker

Profielfoto van Kennisplatform CROW
2 mei 2024 | 1 minuut lezen

Een nieuw parkeersysteem moet parkeren in Tiel klantvriendelijker maken. Het systeem met cameraherkenning dat nu op sommige plekken wordt gebruikt heeft veel storingen en is ook onduidelijk voor bezoekers. Volgens de gemeente worden er daardoor veel boetes uitgeschreven.

Naheffing

Het gaat om parkeergarage Westluidense Poort en de parkeerterreinen Oude Haven en Poort van Santwijck. Hier is geen slagboom en kunnen automobilisten ongehinderd in- en uitrijden. Als iemand geen parkeergeld betaalt, krijgt hij automatisch een naheffing in de brievenbus. Maar het gaat volgens de gemeente ook mis door storingen.
“Het is natuurlijk een enorme domper op je bezoek aan Tiel als je zo’n naheffing in de bus krijgt”, zegt wethouder Frank Groen. “Daar helpt geen stadspromotie meer aan, al hebben we nog zo veel te bieden. Mensen willen best wat betalen voor parkeren, en in verhouding tot andere steden zijn onze tarieven heel schappelijk. Het is wel een absolute voorwaarde dat het parkeersysteem duidelijk is en foutloos werkt. Vandaar deze ingreep.”

Parkeerapps en kentekenparkeren

Het is de bedoeling dat parkeergarage Westluidense Poort een slagboom krijgt en dat bezoekers daar achteraf gaan betalen. Op de parkeerterreinen Oude Haven en Poort van Santwijck komen automaten waar men moet betalen. Wie daar wel achteraf wil betalen, kan gebruikmaken van een van de parkeerapps. De winkeliers en de gemeente gaan het gebruik van deze apps in Tiel flink promoten.
Verder worden alle parkeerautomaten in de stad geschikt gemaakt voor zogenoemd kentekenparkeren. "Er hoeven dan geen kaartjes meer achter de voorruit. Dit is klantvriendelijker en makkelijker om te controleren", voegt de wethouder toe.

Bron: gld.nl