Nieuwsbericht

Middelburg voert kentekenparkeren in

Profielfoto van Kennisplatform CROW
7 december 2023 | 1 minuut lezen

De gemeente Middelburg moderniseert het beheer van parkeervoorzieningen door de invoering van kentekenparkeren op 8 januari 2024. Dit systeem levert de gemeente en haar inwoners aanzienlijke voordelen op.

Kentekenparkeren is een technologie die het traditionele parkeersysteem met papieren tickets en bonnen vervangt door digitale registratie van voertuigen via het kenteken.

Voordelen

Enkele voordelen van kentekenparkeren:

  • Gemakkelijker en sneller parkeren. Het systeem is simpel: kenteken en eindtijd invoeren bij de parkeerautomaat, betalen met pinpas of contactloos en klaar. Je hoeft niet meer terug naar de auto om het parkeerkaartje achter de voorruit te plaatsen.
  • Milieuvriendelijk. Een parkeerkaartje is niet meer nodig; dus minder papiergebruik en papierafval.
  • Verbeterde handhaving. Handhavingsdiensten kunnen eenvoudiger controleren op naleving. Zo zijn fraude en overtredingen effectiever op te sporen en te beboeten, wat leidt tot een eerlijker en veiliger parkeeromgeving voor iedereen.
  • Flexibiliteit en opties. Inwoners en bezoekers hebben toegang tot verschillende betaalmethoden, waaronder mobiele apps en online betalingen. Dit biedt meer flexibiliteit en keuze om te betalen voor parkeerplaatsen. Voor bezoekers die toch de voorkeur geven aan muntgeld, zijn er vier parkeergarages in de stad beschikbaar waar zowel met muntgeld als biljetten kan worden betaald.
  • Kostenbesparing. Er zijn minder administratieve kosten die verband houden met het uitgeven en verwerken van fysieke parkeertickets.

Bereikbare stad

Met de invoering van kentekenparkeren wil de gemeente Middelburg parkeren toegankelijker en moderner maken. Deze nieuwe maatregelen dragen bij aan een leefbare en goed bereikbare stad voor iedereen.

Bron: middelburg.nl