Nieuwsbericht

Utrecht: parkeren voor leraren bij scholen goedkoper

Profielfoto van Kennisplatform CROW
12 december 2023 | 1 minuut lezen

Utrechtse scholen krijgen parkeerkorting voor leraren van buiten de stad die bij de school willen parkeren. Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad. Ook moet er goedkope parkeerruimte komen in parkeergarages, die van de gemeente zijn. Hoe de regeling er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk.

Parkeervergunning goedkoper

Een voorstel van het CDA om parkeervergunningen voor leraren bij scholen gratis te maken, haalde het niet. Dat betekent dat scholen wel zullen moeten blijven betalen voor een parkeervergunning. Dit gaat in de toekomst voor alle scholen in de stad gelden, omdat dit college in de hele gemeente betaald parkeren wil invoeren.

Korting in parkeergarages

Op sommige plekken zoals in de nieuwe wijk Merwede en delen van Leidsche Rijn is helemaal geen plek voor auto’s om te parkeren, behalve in een paar spaarzame parkeergarages. De wethouder belooft dat in de garages van de gemeente ook korting komt voor scholen en leraren. Daarnaast gaat hij in gesprek met particuliere eigenaren van garages om een korting te bedingen.

De voorstellen waren onderdeel van een debat over het lerarentekort in Utrecht. Dat dit tekort schadelijk is voor het onderwijs, daar is de hele raad het over eens.

Bron: rtvutrecht.nl