Nieuwsbericht

Bunnik: opruimactie fout gestalde fietsen

Profielfoto van Kennisplatform CROW
17 januari 2024 | 1 minuut lezen

Op 22 januari start de gemeente Bunnik een grote opruimactie van fietsen die al te lang op één plek staan geparkeerd. De fietsen krijgen een label. Fietsen die er na 21 dagen nog steeds staan, worden weggehaald en naar het recyclingstation gebracht. Zo houden ze de openbare ruimte netjes.

Overlast

De gemeente voert deze actie uit omdat fietsen die blijven staan of worden achtergelaten, ervoor zorgen dat er veel minder ruimte is voor mensen die hun fiets netjes willen stallen. Zij krijgt regelmatig klachten dat er weinig plek om fietsen te parkeren bij de winkels. Fietsen die achterblijven zorgen ook voor overlast en een verwaarloosde indruk.
De eigenaar van een weggehaalde fiets heeft 13 weken de tijd om de fiets op te halen. Hiervoor moet hij wel betalen. Fietsen die niet worden opgehaald gaan naar de kringloopwinkel of worden vernietigd.

APV

Het weghalen van de fietsen is toegestaan omdat er regels over het stallen van fietsen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Bunnik staan. Daarin staat bijvoorbeeld dat een fiets in de winkelgebieden maximaal 21 dagen achter elkaar mag blijven staan.

Bron: bunnik.nl